Sunday, May 9, 2010

Tragis

salam,

sedang aku mengajar tusyen dgn penuh semangat, tiba-tiba rumah blackout. ingat satu kampung aku blackout.tgk rumah sebelah, elok je ade elektrik…lalu aku megambil torch light dan nyalakan lilin…kesian budak2 tusyen tu, terpaksa experiencing pengalaman org2 dulu…belajar dengan lilin jer….sementara dorang buat latihan, aku pun buat la check up circuit breaker…aku pulas butang ON tp menendang balik ke OFF….haish!!! ni x bleh jadi ni..

aku pun p check setiap suis kt umah aku..sume aku tutup (off) kan…..then, cube pulas circuit breaker ke butang ON…yes!berjaya……..ade balik nikmat electricity ni..budak2 tusyen tu pun siap horrrayyy lagi..hehehe…

tiba2, aku terpandang makhluk aneh di satu soket plug kt tv…..mcm biase je makhluk tu aku tgk dalam rumah aku sblum ni…..observe punye observe, tu diaaaaaa,,cicak dengan gaay posing mautnya dalam plug tv..patutla circuit breaker aku menendang……..rupenye salah si cicak ni….huhu..sungguh tragis engkau, cicak…

ni la mayat cicak yg sempat posing maut dalam soket tv aku...

hang gatai nak masuk lubang tu sapa suruh, gmbar hang dh spread kt internet..hehe

tapi, ada gak pengajaran dlm kes cicak maut ni, jgnla handle suis atau plug sesuke hati..beringat dulu sblm kena…terutama, kalau tangan sedang basah……jadi, jaga diri……:)

No comments:

Post a Comment