Wednesday, November 24, 2010

Rangkuman saja

Salam,

Aku wat entry lebih kurang cam snippet la...rangkuman aje..x da topik yg spesifik utk ditaip di blog ni.....ni ape yang aku tgh fikir pada hari Rabu, 24 Nov 2010 bersamaan pukul 1030 malam...

1.terkejut juga dengar berita (Rabu, 24 November 2010) tentang kedua-dua negara KOREA ini..Korea S sebauah negara maju dan kini menghadapi tekanan peperangan dengan jirannya, Korea U..harap-harap tak berlakulah sbb banyak implikasinya nanti..terutama dalam ekonomi..semua maklumkan Korea S kan sebauh negara maju. Selepas ni, nak tgk movie Made In Korea pun x dpt dah..hehe

2. Sukan Asia yang ke??...(sori, x update sangat Sukan Asia kali ni)....tahniah kepada Nicol David kerana memenangi emas untuk squash wanita....beliau memang hebat...nak tau juga apa rahsia beliau kerana sangat super duper (menunjukkan betapa terernya) konsisten dalam setiap game..boleh dibilang dengan jari berapa kali jer beliau tewas..(ntah, aku pun x tau)..begitu juga dengan atlet lain seperti Azizulhasni Awang dll.....well done!.tapi yang paling menarik ialah SKUAD HOKI LELAKI NEGARA yang layak masuk final..ni mesti tonton!!

3. Aku berjaya memiliki laptop baru..walaupun hanyalah berjenama cikai, HP, tapi ok lah tu kan...hehe...aku amat meminati brand HP kerana design nye kot...nampak classy..dan sebelum ni jugak, aku memiliki laptop compaq...mungkin sbb dh get used to the brand kot...senang nak cari driver compared to other brands..yang penting kali ini specs nya agak bagus..intel core i5, ade kad grafik( laptop lama tarak) dan window 7 genuine...siap dapat 23 free gifts (walaupun aku rasa thosed things are not necessary).Anyhow, laptop ini tujuan yg paling utmost skali ialah untuk pnp (pengajaran dan pembelajaran) di sekolah..senang nak ajar guna laptop..murid pun cepat faham..so skang dh ade 2 laptop, bleh la bermaharajalela download, main game and bla bla bla...

4.cuti adalah bosan...seriously boring to the max....kalau cikgu lain mungkin suka dengan "holi day" ni, aku against this crap....bayangkan la selama 50 hari lebih (sori aku x mau amik tau brape hari pun) tanpa berbuat ape2 selain makan minum main tgk tv, internet...fuh, bosan banget!internet telah menyelamatkan aku drp pengsan kebosanan...(by the way, tv is so dull nowadays).takkan aku nak jadi mat rempit kot cuti lame2 ni..takpun jadi kaki lepak...sorry!
so i have to manage my days so that it will be fulfilled with useful events..terpaksa la spend money pegi makan angin....(but it's worth it)

5. Ntah kenapa aku jadi benci sgt dgn surat khabar arus perdana skang..rasa mcm nothing lor....sikit2, politik...(tak mau elaborate pjg2)

so, kesimpulannya saya sangat bosan!sekian, terima kasih

5 comments:

  1. haha..silap td......internet bengong..so dh ok kan??

    ReplyDelete
  2. layanz...
    isi waktu bosan dgn update bloggy :)

    ReplyDelete
  3. U ollss...
    duit banyak, pergila vacation!
    I really in need of a looooong holiday.
    Jom trade cuti.

    - Mamato Marcello

    ReplyDelete